SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

31 may. 2010

CANÇONS PER ALS INFANTS

En la pàgina web que us presentem a continuació trobareu gairebé totes les cançonetes que fem sevir al parvulari.  Estan seleccionades, editades i interpretades per Maite Tarragó i il·lustrades per Cristina Font.

Han fet una molt bona feina amb aquest recull, que trobem classificat per temes i a més a més incorporen una versió per imprimir i una carpeta amb els registres de les cançons.

Anem-hi, doncs? Cliqueu AQUÍ

ELS DIES DE LA SETMANA

Que n'est de maca aquesta cançoneta per aprendre els dies de la setmana. La podeu trobar, juntament amb altres cançons a la pàgina web de Damaris Gelabert.Aqui teniu la lletra i la música i uns trenets per col·locar-los a la classe.

30 may. 2010

Dites mesos de l'any

DITES DELS MESOS DE L'ANY

Ens hem animat a incloure dites. En aquest cas es tracta de dites populars per cada mes de l'any. Nosaltres hem escollit les que ens han agradat més, però sempre es poden anar canviant i actualitzant per les que trobem adients en cada moment. Les podeu trobar clicant AQUÍ

En l'àlbum Picassa Escola de preixens, que us presentem a continuació, també en trobareu de ben maquetes, fetes amb color i per acolorir per Eugènia Bravo Riba... a veure què us sembla.

Dites

DITES DE LES ESTACIONS I MESOS DE L'ANY

Volem compartir amb vosaltres un petit recull de dites en forma de slide (una per estació de l'any) i alhora recomanar-vos una pàgina anomenada Llegir dites on podem trobar algunes més.

28 may. 2010

Mi tesis preescolar

MI TESIS PREESCOLAR

Ara que estem acabant el curs i que aviat podrem dir que ja som mestres d'Educació Infantil, volem compartir amb tots i totes vosaltres aquest vídeo elaborat per Guillermo Echeverria, especialista en habilitats emocionals (coaching).

Està dedicat a la seva filla, es tracta d'allò que considera important de la vida i li vol transmetre, però podria tractar-se perfectament de la nostra tesis preescolar.

Gaudiu d'ell tant com nosaltres.POISSON ROUGE

Aquesta pàgina és tot un descobriment! Gràcies a tots els que la faciliteu! Nosaltres també en volem formar part, ja que pensem que és simplement GENIAL

En poisson rouge presenten un seguit d'activitats pedagògiques relacionades amb totes les àrees per a nens i nenes d'educació infantil (i per no tan petits també). Podem trobar des d'abecedaris en castellà, anglès, francès i grec (a cada lletra inclouen una petita activitat), fins a activitats musicals, matemàtiques, d'art... Volem compartir amb vosaltres aquesta pàgina, que des d'ara mateix, té un lloc privilegiat a les nostres webs recomanades.

És increible la quantitat de racons i tresors que poden trobar, tot a dins d'una peixera.Anem-hi ara a fer-li una ullada?


En la nostra opinió val la pena tenir-la com a recurs, ja que han fet un treball magnífic.

Arma Cuentos

ARMA CUENTOS

En aquesta pàgina podem crear els nostres contes amb les diverses opcions de personatges i fets que ens proporcionen.

És una pàgina molt bonica i molt senzilla, que podem fer servir amb infants des de ben petits. Una manera molt lúdica i divertida d'iniciar-los en l'interés i gaudi per la lectura i els contes, fomentant alhora la seva creativitat. Poden sortir contes d'alló més originals!Si voleu provar feu clic  AQUÍ


22 may. 2010

CURSORS DE DISSENY

Hola a tothom! Mireu quins cursors més xulos hem trobat per personalitzar el blog

http://www.cursores.org/cursores-de-naturaleza.html

Des d'aquí trobareu diverses opcions per canviar el cursor, classificades per categories. Nosaltres hem escollit una flor perquè ens semblava que aniria molt bé amb el disseny de la plantilla, però teniu de tot, de naturalesa, d'animals, de fantasia...

A continuació us explicaré pas a pas com es pot fer per tunear el cursor:

1. Aneu a la pàgina web que us recomanem a dalt (o si coneixeu un altra també serveix, en aquest cas ens agradaria que la compartíssiu amb nosaltres) i escolliu el cursor que més us agradi.

2. Copieu la URL que ens proporcionen (està a sota, en un requadre). Aquesta pàgina web està molt bé perquè ens faciliten la tasca.

3. Aneu al vostre blog, al apartat Diseño i escolliu Añadir un gadget.

4. Afegiu un gadget HTML/Javascript

S'obrirà un quadre de diàleg.

5. Enganxeu el codi que heu copiat, guardar i...ja està, tan fàcil com això. No heu de fer sinó esperar que surti el vostre bonic cursor! Què us sembla?


17 may. 2010

Orientación Andújar

ORIENTACIÓN ANDÚJAR

Aquest portal ens ofereix un ventall molt ampli de recursos educatius totalment accessibles i gratuïts per els/les profes, també per descarregar. 

Trobarem un munt de materials per al seguiment dels alumnes: contes amb pictogrames, fitxes de grafomotricitat, activitats de lectoescriptura, de conciència semàntica, fitxes per millorar l'atenció... i un llarg etc.

També trobarem material i articles per l'avaluació, per la coordinació, per l'atenció a la  diversitat, així com guies i activitats per treballar les dificultats del llenguatge, per els problemes audiovisuals, per tractar els infants amb TDH, etc. 
Val la pena fer-hi una ullada! Estarà entre els nostres blogs preferits.
ÍNDEX DE DIBUIXOS


En aquesta pàgina podem trobar tota mena de dibuixos, distribuits per categories, per imprimir i acolorir (des de l'escola o des de casa). També ens poden fer servir per preparar mapes conceptuals, fulls de treball, trencaclosques...
Afegim la pàgina web per tal que la tingueu sempre a mà. Si voleu anar ara, només heu de fer click AQUÍ.

16 may. 2010

CONTES D'ARREU DEL MÓN


Aquest és un recull de 19 contes de diferents parts del món. Els podem fer  servir a l'aula quan volguem treballar la multiculturalitat o quan estem fent contes de les diverses procedènies dels  nens i nenes a les nostres aules. Tal com ho presenten ells "Aquest recull vol contribuir al coneixement d'aquestes cultures i a la potenciació de la tolerància entre qui les llegeixin o escoltin i, alhora, ajudar-los a fer descobrir les semblances i diferències entre totes les persones que compartim la terra."

Apa, anem-hi i fem-li una ullada!
PEQUEJUEGOS

Aquesta pàgina  web ens ofereix l'oportunitat d'escollir un munt de jocs per temàtiques, que podem adaptar tant a l'escola, segons el que estem treballant, com a casa, per oferir activitatsa adients i educatives als infants. Hi ha etiquetes amb jocs infantils, d'habilitat, de lògica, d'acció, de deports, de música, d'estratègia... L'única pega, el que no ens ha convençut ha estat l'etiqueta de "jocs per a nenes", per què? Els nens no poden vestir els bebés, enamorar-se, jugar a les casetes, cuinar, decorar l'arbre de Nadal o maquillar? En qualsevol cas, el ventall de jocs que ens ofereix és interessant, si voleu saber una mica més podeu fer clic AQUÍ.

Com a mostra us recomenem el joc de decorar el pastel d'aniversari, tant pels nens com per les nenes. Molt bonic per treballar la psicomotricitat fina, el domini del ratolí i per desenvolupar la seva creativitat i el gust per la cuina. Després els podem deixar a que ens ajudin a decorar un pastel! Seria força divertit, que en penseu? Anem-hi a jugar?
LES MESTRES D'AHIR I D'AVUI

Hi ha professionals funcionaris, que el seu objectiu és rebre el sou a final de mes, d'aquests no parlarem ara. Hi ha altres, en canvi, que la seva pasió és donar i "donar-se" a canvi de molt poc. Els seu prestigi és insignificant en la nostra societat, la seva fama pasa desapercerbuda i la seva retribució és escasa dins de l'escala de sous de professionals (i menys que ho serà ara si les cosas segueixen en la direcció que estan actualment).

Parlem en general de tots els funcionaris, però la nostra atenció principal va adreçada, sens dubte, a les mestres d'Educació Infantil. La seva atenció, les seves preocupacions, la intenció que els mou a la vida, la seva dedicació, el seu compromís, són la essència mateixa de la qualitat humana. Hi ha moltes d'aquestes mestres desitjoses de compartir informació, d'intercanviar noves experiències, d'acceptar orientacions que millorin la seva tasca.

Les bones mestres d'Infantil aportan al món la seva vocació, l'amor pels infants, el seu afany d'ensenyar, la imaginació, la creativitat... Comparteixen amb les famílies "el millor de cada casa", els seus fills i filles. Des d'aquí enviem un petit reconeixement, des del nostre cor, a les mestres d'abans i d'ara. 12 may. 2010

LA NOSTRA WEBQUEST:  ELS SENTITS

Hola a tots i totes,

Avuí, us volem presentar una nova creació pròpia. Aquesta vegada, hem volgut  endinsar-nos en el món de les webquest. Hem decidit crear aquest recurs educatiu perquè pensem que és una estratègia d'aprenentatge molt adient per utilitzar a l'aula  ja que parteixen d'un problema que els infants hauran de resoldre i per tant afavorirem l'aprenentatge per descobriment. Alhora, potenciem el treball coperatiu ja que normalment les situacions s'han de resoldre en petit grup o per parelles.
Per aquest motiu, vam decidir fer-ne un nosaltres mateixes una. Inicilment ens vam trobar amb dificultats per trobar un bon  generador de webquests que ens permetés utilitzar una plantilla i crear un índex amb pestanyes.Finlament, vam trobar un generador molt complert que d'una forma molt senzilla ens permet crear la nostra webquest.

Aquest generador del qual estem fent referència a  la pàgina webquest creator.

 La webquest els sentits està plantejada com el seu nom indica per treballar els sentits i està destinada a l'Educació infantil. Aquesta, consta de tres activitats. A La primera, els infants hauran de realitzar el jclic d'en Sàlix i els sentits que consta de  cinc apartats , un per cada sentit. La segona activitat plantejada és la visualització del vídeo  " tenim cin sentits" i la tercera consta de diverses preguntes  sobre els cinc sentits a les quals els infants hauran de donar resposta. Per finalitzar la webquest, hem plantejat que els infants facin un mural.

Ús animem a poder gaudir de la nostra creació. Per fer-ho, només cal que entreu a la pàgina web: web creator i  al buscador de webquests introduiu el nom de la webquest : Els sentits i el curs: Educació infantil.

Esperem que pugueu gaudir d'aquesta webquest així com que la pugueu utilitzar per treballar els sentits i també us animem a què en feu ús d'aquest recurs.


Per concloure, hem de dir que realitzar aquesta webquest ha estat una experiència positiva i enriquidora ja que ara ja sabem fer ús d'aquest recurs i quan estiguem a les escoles podrem crear-ne de noves a partir del tema que estiguem treballant a l'aula amb els infants.

11 may. 2010

EDUCALANDIA

La pàgina web Educalandia, ens permet accedir a un gran nombre de recursos, com també d'altres pàgines web educatives a través de diferents enllaços.

Els infants tindran l'oportunitat d'aprendre d'una manera dinàmica i divertida. Entre d'altres, podem trobar "Islas y estrellas", una web dirigida a nens d'entre 5 i 7 anys on l'objectiu principal és fomentar la lectoescriptura mitjançant diverses activitats com: associació paraula-dibuix, penjats, sopes de lletres, laberints, unir parelles... 

També podem accedir a "Las vocales" on el nen no només aprendrà les vocals d'una forma original sinó que a més a més també aprendrà a utilitzar l'ordinador.

El que realment caracteritza a aquesta pàgina, és que no només és d'ajuda per als infants, sinó que també és un gran recurs per a pares i mestres, oferint-los enllaços relacionats amb temes que els solen preocupar així com també ofereix idees als mestres sobre diferents activitats per treballar el Carnaval, Nadal...

10 may. 2010

TUTORIAL JCLIC

La nostra professora de noves Tecnologies ens ha facilitat un tutorial de JClic i el volem compartir amb vosaltres.

Pensem que és una eina molt interessant per a preparar les nostres activitats a l'aula. És un recurs que fins ara hem fet servir d'latres mestres i mestras, i això està molt bé, però fer-lo nosaltres mateixos ens permetrà adaptar les activitats al projecte que estem treballant i al nostre grup classe.

Esperem que us sigui d'utilitat i que us agradi, com sempre.


9 may. 2010

 CREATELY

Avui, continuant amb la proposta de nous recursos TIC per fer més senzilla la tasca del mestre volem presentar-vos una nova eina per poder crear mapes conceptuals més creatius que no pas quan els fem amb  el microsof office.
A moltes aules es treballa per projectes i els mateixos infants han de crear un mapa conceptuals doncs bé  creately  que és una eina nova de les aplicacions web 2.0   ens permetrà també pujar imatges del nostre ordinador per  poder fer un disseny més personal del mapa conceptual.
A més a més, ens permet enviar el mapa per correu o passar-lo a pdf per passar-ho a l'ordinador.
També podeu trobar un demo tot i que està en anglès

5 may. 2010

L'EDUCACIÓ PROHIBIDA

Us recomanem que mireu aquest vídeo és molt interessant i proposa una sèrie de qüestions que donen molt que pensar.
Estem ensenyant a ser solidaris, sensibles, cooperatius, a integrar?

A l'escola hi ha molts objectius a desenvolupar, hem d'ensenyar als infants per arribar a... s'ha d'educar per a...

I avui en dia estem patint molts canvis i l'educació també s'hi ha d'adaptar, tot revisant i avaluant el que no ha donat els resultats esperats. Tot fomentant que els infants se sentin els constructors dels seus coneixements, de la seva vida.

Hem de saber escoltar als infants, tot involucrant-nos i obrint els nostres paradigmes referents a l'educació.


NOSALTRES NO VOLEM ENSENYADORS, VOLEM EDUCADORS

4 may. 2010

SEHACESABER.ORG

Aquesta web de la Fundació Edelvives, proporciona a la comunitat educativa una eina per a integrar les  Tecnologies de la Informació i la Comunicació, les TIC, a l'aula, així com formació, informació i recursos dins d'un entorn digital per a tots els protagonistes del procés d'ensenyança-aprenentatge: alumnes, mestres i pares. És un espai orientat a la comunicació i al debat, des del compromís i el respecte, però també des de la motivació i la innovació pedagògica. 


 Els mestres podran trobar una eina a la seva mida, que li facilitarà un ampli ventall de materials i recursos, blogs i fòrums per poder comunicar-se entre ells i compartir experiències. Els alumnes trobaran un espai amb notícies d'interès, blogs i jocs educatius.  Com podeu veure a la imatge, els jocs estan classificats per nivells, són molt visuals i divertits!

AQUEST és l'enllaç, feu-li una ullada!
EXPLORA FORMES: CONSTRUCCIONS

Us presentem un conjunt d'activitats adreçades a infants de 3 a 6 anys, que ens ajuden a reconèixer diverses formes geomètriques, a més d'altres formes naturals i artificials. Mitjançant les diverses propostes de joc del programa es promou el gaudi amb les activitats lúdiques, pròpies de l'etapa d'educació infantil. 
Amb la seva actitud curiosa, els infants observen i exploren i, interactuant amb el programa, aprenen a identificar les formes geomètriques. 

Els infants interactuen lliurement amb les propostes de joc. D'aquesta manera, poden experimentar i ser creatius utilitzant mitjans tecnològics, amb la qual cosa enriqueixen i diversifiquen i les seves possibilitats expressives en la construcció de figures amb diferents formes. Al mateix temps que exploren i juguen, els infants han de posar en pràctica diferents usos del ratolí i han de saber navegar per les diverses opcions del programa. D'aquesta manera, Explora formes esdevé un recurs divertit i motivador per aproximar als més petits a l'ús de l'ordinador. 

Esperem que us agradi. AQUÍ teniu l'enllaç (feu click damunt de la imatge)

http://www.edu365.cat/infantil/explora/construccio.htm


2 may. 2010

PETITS PASSOS INFANTIL

El portal xtec concretament a l'escola oberta ens proposen un nou recurs anomentat petits passos. Aquests són un conjunt de materials didàctics adreçats a l'educació infantil i a l'atenció precoç. Consta de 8 paquets d'activitats interactives que ajuden a discernir entre diferents conceptes.

Concretament podem trobar : direccions, agrada, símbols, classifica, espai, instruccions, conversa i noms.


Aquest material ha estat creat pel departament d'educació de la Generalitat de Catalunya den el marc del programa Internet a l'aula del Plan avanza.

CREAR SOPES DE LLETRES

Quantes vegades heu pensat en buscar per la xarxa una sopa de lletres d'algun tema del qual treballeu a les vostres aules?
Doncs nosaltres us volem presentar una pàgina que permet generar sopes de lletres d'una forma molt senzilla. A Cuadernos digitales Vindel podreu escollir el tipus de lletra el tamany i fins i tot es pot posar una petita introducció.
Així que ara ja no caldrà perdre el temps buscant-ne una sinó que podreu personalitzar escollint també el nombre de paraules d'aquesta.

Aquí teniu un exemple del que es pot fer si estem treballant els animals de la granja:Esperem que us sigui d'utilitat.

1 may. 2010

Tablet, iPad

NOUS MITJANS, NOVES FORMES D'APRENDRE

Fa unes setmanes es va presentar el nou Tablet de Apple, l'iPad. Aquest nou dispositiu té un enorme potencial en l'àmbit educatiu en tots els seus nivells, inclosa l'Educació Infantil.
Per il·lustrar la informació, només s'ha de veure aquest vídeo d'una nena de 2 anys i mig en el seu primer contacte amb l'iPad:


La naturalitat amb la que es relaciona ens recorda que els infants no es qüestionen si poden o no poden realitzar determinades coses, simplement si els interessa i els crida l'atenció experimenten, sols o amb l'estímul i ajut dels que l'envolten.
EDUCAWIKI

Es tracta d'una revista educativa online, amb informació, ressenyes i articles sobre recursos educatius que es poden trobar a Internet i a través de qualsevol forma de distribució multimèdia.

Es poden observar, consultar i informar sobre llocs i recursos educatius que per els seus continguts de qualitat poden ser de gran utilitat per al professorat docent, com també per als alumnes i les seves famílies.


EducaWiki ofereix l'oportunitat de que tots siguem els que aportem continguts educatius. Qualsevol que vulgui pot publicar allò que cregui rellevant sobre el contingut educatiu que s'hagi triat. A més a més els seus integrants ens ajudaran a que la informació prengui forma, incloent-hi imatges i ampliant el contingut si és necessari, així d'aquesta manera es converteix en un projecte col·lectiu.