SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

27 jun. 2010

YA HA LLEGADO EL VERANO ... Y LAS VACACIONES !


Hola a tots i a totes!! Ja podem dir que som mestres!!Com que estem gaudint d'unes vacances ben merescudes (oi que si?) les entrades al blog les farem amb menys freqüència. Tot i així de ben segur tindrem algunes troballes per compartir amb vosaltres.

Aprofitarem aquest estiu per fer plans de futur, per a reflexionar, per preparar-nos i organitzar-nos en aquesta nova etapa que se'ns presenta i que també compartirem.

De moment aquí teniu dues il·lustracions d'Agustín Ricardi .
Volem regalar-vos un poema estiuenc que hem trobat al blog  Poesía Infantil y Juvenil.

El verano

¡ Que triste está el colegio

en vacaciones !

Se ha quedada sin niños

y sin canciones .

Se han dormido los libros

y los pinceles .

Se han ido los dibujos

de las paredes .


I què us sembla aquesta suma de Daniel Baxter?


Desitjem que disfruteu molt aquest estiu!!

20 jun. 2010

Kandinsky

EXPERIÈNCIA QUADRE KANDINSKY

A l'escola El Castell, dins del projecte de Filosofia 3/18 i amb grups intercicles, ens presenten amb aquest Prezi, l'experiència que han tingut amb el quadre de Kandinsky Composició VIII. És francament enriquidora i plena d'idees, una bonica manera d'ensenyar i aprendre.


15 jun. 2010

HAS TRET LA TEVA TARGETA GROGA?

1GOL por la educación és una campanya que, a través de la popularitat del futbol, persegueix que l'educació de totes les persones sigui un assoliment perdurable de la Copa del Mundial de la FIFA 2010.

Juntament amb els futbolistes, els aficionats i les organitzacions benèfiques de tot el món, podem fer una crida als dirigents mundials, perquè facin possible l'educació de 72 milions de nens i nenes abans del 2015.

TOTS RECOLZAREM AQUESTA CAMPANYA BALLANT LA CANÇÓ DE SHAKIRA!!! 

10 jun. 2010

+ QUE TAPES


MÉS QUE TAPES

Ara que estem acabant el curs (i pels cursos vinents) ens serà molt útil visitar aquesta pàgina web. És un espai que ens proporciona idees de com elaborar tapes, disfresses, manualitats i ambientació a l'escola, als esplais i, per què no? a casa.

Està fet a partir de l'aportació de molts i moltes mestres que afegeixen els treballls i materials que han fet a l'escola. I si volem transmetre les nostres aportacions ens podem donar d'alta en l'apartat registrar-se. Pensem que han fet un bon treball amb aquesta pàgina de la que tots en podem formar part. 

Us portem dos exemples senzills de portades. 

Pop-Estiu  

Els nens i nenes han enganxat tires de paper de seda de diferents blaus al fons d'una cartolina blanca. Després han posat cola a la meitat de la fulla i han tirat serradures per simular la sorra de la platja. Han pintat la silueta del parasol amb ceres, l'han retallat i i l'han enganxat posant-hi primer el pal de regal. Finalment han enganxat amb cola les petxines i el pop.
 Peix, peixet


Els infants han pintat el model de peix fotocopiat amb paper gruixut amb ceres i posteriorment l'han envernissat. Després han pintat una làmina amb pintura aigualida i han dibuixat línies ondulades amb un palet de cotó. A continuació han enganxat les aletes i la cua (retallades prèviament per la mestra) i finalment han enganxat el peix i les bombolles (semblen de boletes de plastilina aplastada).

Hem escollit aquestes perquè aviat arriba l'estiu i les vacances i ens han semblat, per dir-ho d'alguna manera, molt apropiades, però n'hi han moltísimes més i de diverses temàtiques.
Us animeu a fer-hi una ullada? Apa, anem-hi, doncs!

8 jun. 2010

M'ENDEVINES?

Endevina, endevinalla... Les endevinalles són un recurs divertit i motivador per treballar la comprensió i expressió oral i escrita a tots els cicles, però especialment a l'últim cicle d'infantil i al primer cicle de primària representen una eina motivadora.

En la pàgina web que us presentem a continuació trobareu endevinalles classificades en quatre nivells de dificultat (debutants, prudents, agosarats i experts), i aixó està molt bé. També hi ha un mico que ens dona pistes. Per els infants que encara els hi costa una mica llegir tenen incorporat un altaveu des d'on es pot sentir el text escrit (molt bó per relacionar el text amb les paraules).


considerem que pot servir també per jugar i llegir amb els petits en vacances. Què us sembla? Si voleu anar-hi heu de clicar AQUÍ MATEIX.

6 jun. 2010

Pinzelladas

PINZELLADES AL MÓN


Aquest blog és tota una troballa! És preciós, no te l'acabes!Tal com es defineixen ells mateixos és "un lloc per a gaudir de la il·lustració als llibres infantils i juvenils [...] un món que ens obri camins de coneixements i d'estètica [...] món màgic de les paraules en colors."

Hem trobat especialment interesant les Activitats d'il·lustració infantil a l'aula i els Abecedaris pictòrics, encara que com comentavem al començament és un bloc ple de tresors a tots els seus racons. Us portem una petita mostra:


Alfabet amb rostres de Natsuki Otani


Abecedari infantil de Melissa & Doug

Aquest blog ens pot servir per muntar els nostres contes, slides, glogs, PPT, fulls de treballl, etc. ja que ens ofereix una quantitat increible d'il·lustracions de gran qualitat.

També, com no podia ser d'altra manera, formarà part dels nostres blogs especials. Si voleu visitar-lo feu clic AQUÍ

5 jun. 2010

Tic, llapis i paper

TIC, LLAPIS I PAPER

Aquest blog que us portem és d'una mestra d'Educació Infantil que es diu Carme.Destaca per les seves publicacions de tot el que fan a l'aula i de recursos que nosaltres trobem superinteresants. Des de TIC, LLAPIS I PAPER descobrirem gran quantitat d'activitats i d'idees que ens poden ajudar molt.

Felicitem a la seva autora i als petits intèrprets que en formen part i els afegim a la nostra llista de blogs especials.

2 jun. 2010

Blogs especials

MÉS PREMIS...

Primer que tot volem agraïr a les nostres amigues les formiguetes pel fantàstic premi que ens han atorgat.


Seguidament continuarem amb aquesta cadena concedint el nostre premi a:


Moltes gràcies a tots per les vostres aportacions i esperem que seguiu així!!!

Una abraçada, estem en contacte!

1 jun. 2010

MATAN LAS ESCUELAS LA CREATIVIDAD?

Os invitamos a visionar este vídeo que nos ha recomendado Inma Maya. Es una conferencia hecha por Sir Ken Robinson, llena de notas de humor y con un trasfondo educativo muy profundo y actual.