SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

31 ago. 2010

 GRÀCIES A TOTS I A TOTES !

Moltísimes gràcies per les més de 10.000 visites que ha rebut el blog des de que vam començar en febrer d'aquest mateix any!!! Encara estem donant els primers pasos!!

                                        profile editor

L'inici del blog va ser, com ja ho hem comentat en alguna ocasió, part d'unes pràctiques d'una assignatura. Qui ens havia de dir que éncara seríem amb vosaltres a aquestes alçades de la pel·lícula!! Com que vam veure que era una fons de recursos, un bagul de tresors, un lloc de trobada, un espai per compartir... vam decidir continuar amb la tasca que havíem començat. En aquest moment podem dir que estem agraïdes, encantades i gairebé tan il·lusionades o més que el primer dia.

                               

El blog el vam iniciar com un treball i s'ha transformat en una part de les nostres vides. El fem amb moltes ganes de compartir i de seguir formant-nos. Intentarem seguir omplint aquest petit calaix de recursos amb tot el que trobem de positiu, enriquidor, útil, interessant... per la tasca de docents que compartim, per les famílies i per els infants.

No hauría estat possible si no fos per les vostres visites, els vostres comentaris, els vostres sugeriments, els vostres ànims i la generositat del treball de mestres i altres professionals que demostren cada dia la seva vocació i savoir faire. Pel camí ens hem trobat molts i moltes compànys i companyes, mestres, professionals, amics, pares i mares, nens (records especials a Adrià) i nenes  que amb la seva participació ens animen a seguir.

Estem molt contentes!!!

                                              myspace layouts

US ANIMEM A AFEGIR ELS VOSTRES COMENTARIS A LES ENTRADES QUE US AGRADIN O US SIGUIN D'UTILITAT. ÉS AIXÒ EL QUE DÒNA VIDA AL BLOG. MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!

Blogs especials

COMENCEM EL CURS AMB UN NOU PREMI !!!


Volem donar les gràcies Magda del blog Els Cangurs per començar aquesta etapa, aquest nou curs, recordant-se de nosaltres amb ànims, precioses paraules i aquest premi.


Veiem que comencen amb forces renovades i ànims. Nosaltres, alhora, us animem a veure la bonica entrada que han fet al seu blog amb unes parules d'un llibre de Robert Fulghum on ens diu que tot el que necesito saber ho vaig aprendre al Parvulari.
EL BAZAR DE LOS LOCOS

L'Associació Novadors, la qual des de la seva secció editorial ha impulsat la creació d’un open book. Aquest projecte es basa en crear un llibre col·laboratiu on els autors i les autores siguin els usuaris de Twitter que vulguin compartir les seves experiències entorn d’aquesta eina.

El bazar de los locos, es tracta d'un projecte col.laboratiu i obert, un intent de mostrar que pot generar coneixement útil des de les comunitats que comparteixen lliurement els seus interessos, recerques, investigacions i idees. Un mirall del basar i del caos, del qual en la virtualitat, emergeix una nova consciència compromesa i una intel·ligència col·lectiva.

29 ago. 2010

Bruno Lápiz

BRUNO LÁPIZ

Aquesta és la galeria d'il·lustracions d'un autor que fa uns dibuixos infantils espectaculars, molt bonics. Té un apartat de dibuixos infantils i altre apartat de dibuixos de contes. us portem una mostra d'una Il·lustració del conte de La Ventafocs per tal que feu un petit tast del que fa, dfe com treballa. Nosaltres trobem que és molt original, creatiu i diferent als dibuixos que acostumem a veure. Tanmateix pensem que transmet talent i professionalitat. Esperem que us agradi tant com ens ha agradat a nosaltres.


Si desitgeu veure el treball que ha publicat al seu blog podeu anar A AQUESTA ADREÇA ELECTRÒNICA. L'enllaç que hem fet amb el seu nom ens porta directament a la seva pàgina web, la qual afegim en aquest moment a les nostres webs recomanades.

Altre aspecte interessant que volem destacar és que facilita un nombre de telèfon i una adreça, així que si algú necessita un Il·lustrador pels seus contes o les seves publicacions... aquí teniu on trobar-ne un...

28 ago. 2010

Profe...què fem avui?PROFE ... ¿QUÉ HACEMOS HOY?

Us adrecem a altre blog d'infantil, fet per una mestra, Laura, que transmet la seva vocació, la seva estimació pels infants i per la feina que fa. Hem de donar les gràcies a totes les mestres, que, com ella, tenen la generositat de compartir el seu treball, les seves troballes, els recursos de que disposen i faciliten així la comunicació entre companys i amb les famílies. Obren una petita (o gran) finestra al món amb tot el que es fa a Educació Infantil. Està bé que coneguem i reconeguem la feina tan maca que es fa amb els infants.

Com a mostra del que ens ofereix portem una taula de continguts per infats de P-3.

També us portem altra manera de treballar els dies de la setmana, amb "LA MARIETA SOMNIA ELS DIES DE LA SETMANA" i l'enllaç per descarregar-lo. És una manera diferent de treballar els dies de la setmana amb els petits, a cada dia se l'assigna un conte. Ho veureu millor anant a la pàgina on es poden descarregar. També serveix pèr tenir els cartells a l'aula, una mica diferents, ara que tot just estem preparant les classes per rebre als infants.


Per descarregar l'arxiu podeu anar AQUÍ.

Altre recurs que presenta, i al que volem fer referència és al treball del temps, amb la seva FINESTRA DE LA CLASSE, que fan introduint una poesia i unes gràfiques. Molt interessant i enriquidor.
En qualsevol cas, us convidem des d'aquí a que feu una ullada a aquest interessant blog, fent clic amb el ratolí a Profe... ¿Qué hacemos hoy? Veureu com treballa totes les àrees des de la lectoescriptura, les matemàtiques... Ens presenta molt material molt pràctic com ara la fitxa personal dels alumnes, recomanacions per les vacances, explicacions del període d'adaptació, cartells per imprimir (passar llista, lletres per la biblioteca...), ens recomana contes, etc., etc.

No cal dir que pasa directament a la nostra llista de blogs especials a partir d'ara

27 ago. 2010

Els reglets de Cuisenaire

ELS REGLETS DE CUISENAIRE

Els reglets de Cuisenaire són un material dissenyat per ajudar als més petits a introduir-se en el món de les matemàtiques d'una manera activa, dinàmica, divertida, a través de la manipulació i el joc. Van agafar el nom del mestre que els va inventar i es tracta d'un conjunt de fustes de colors, i la seva mida és des d'un centímetre (la que representa la unitat) fins a 10 centímetres. Les de la mateixa mida són sempre del mateix color.Nosaltres  pensem que l'ideal és disposar del material original, però si ens cal podem recorre a la imaginació i a la creativitat i sempre tenim el recurs de fer-lo nosaltres amb cartolines de colors plastificades (llavors disposariem d'un material en dos dimensions en lloc de tres).

Altra opció seria treballar amb els reglets a partir d'internet. Aquesta activitat ens pot servir com reforç i/o ampliació del que ja hem fet a la classe, una vegada que els nostres alumnes estiguin familiaritzats amb els reglets i a la seva manipulació. Fem un enllaç a una pàgina on es pot jugar amb aquest material. És també una manera d'introduir les TIC a l'aula, tot relacionant-ho amb el que estam treballant en aquell moment. si us interessa, feu clic AQUÍ.

Els infants, amb els reglets de Cuisenaire, aprenen a:

- Desenvolupar capacitats lògiques.

- Treballar conceptes com gran, petit, curt, llarg...

- Fer comparacions: més llarg que..., més curt que..., més que..., menys que..., igual que...

- Treballar amb qualitats com el color, la mida...

- Portar a terme sèries, classificacions i ordenacions.

- Desenvolupar conceptes matemàtics bàsics com sumar, restar, multiplicar, dividir, descompondre nombres...

- Fer servir diversos models de representació.


Però també és interessant, sobretot per l'etapa d'Educació Infantil (i... per què no? també per etapes posteriors) és que amb els reglets es pot jugar a fer figures, construccions, torres, treballar l'imaginació, la creativitat, les relacions espacials, les simetries... Es pot jugar a construir i destruir... És important que els més petits coneguin el material i aprenguin a través del joc i els reglets de Cuisenaire ens proporcionen un munt de possibilitats.

I com que una imatge val més que mil paraules, afegim aquest vídeo on ens expliquen els usos que els podem donar des d'Infantil fins al tercer cicle de Primària.

22 ago. 2010

PIANO ANIMAL

Com que ens agrada molt la música i pensem que a infantil té una importància primordial (gairebé tot es fa a partir de cançons, també d'imatges i expresió plàstica) deixem caure per el blog aquest PIANO ANIMAL, on els grans i els petits podem jugar a compondre música a través dels sons que fan els diferents animalons. Ho probem de seguida?

20 ago. 2010

Pissara interactiva

LA PISSARRA

Tots sabem com els agrada als infants escriure a la pissarra. Aquesta que us presentem porta uns guixos que no taquen, encara que l'encant de la pissarra tradicional, amb els seus guixos, no es pot igualar, pot ser divertit fer servir aquesta (no pas la del Bart Simson, sinò la del enllaç!).
Si voleu veure-la feu clic AQUÍ.

18 ago. 2010

APRENDRE A UTILITZAR EL RATOLÍ

Per a infants que comencen a utilitzar l'ordinador és interessant presentar-lis aquests jocs que permeten que els petits relacionin la seva acció amb el ratolí amb el moviment que es produeix a la pantalla (recomenem per a P-3, són molt senzills, molt bàsics).
Aquest que us portem es diu ¡¡ MUEVE LA MANO!! i les activitats que presenta - senyalar, fer clic i arrosegar - són molt senzilles i motivadores.


Us animem a que entreu en aquesta pàgina i proveu amb els més petits. Pensem que a l'escola el podem portar a P-3 i que a casa també és un bon recurs.

17 ago. 2010

El món per un forat

EL MÓN PER UN FORAT

El món per un forat és, tal com ho diu a la seva intro de la pàgina web, una sèrie de vídeos, fotografies i dibuixos pensades per ser transmeses i visionades per Internet. Va dirigida principalment a alumnes d'infantil, de cicle inicial i a alumnes nouvinguts.


Vol recolzar l'observació dels principals continguts de l'àrea de descoberta de l'entorn, estructurats en tres blocs: els èssers vius, els paisatges i la societat.

A cada apartat tenim dibuixos, fotografies, activitats i vídeos, on es relacionen amb el vocabulari parlat i escrit. Trobem força interesant com estan plantejades les activitats i poder comptar amb aquest recurs a l'escola. Què us sembla a vosaltres?


15 ago. 2010

Tomlitoo


TOMLITOO és una pàgina web pensada per nens i nenes fins als 8 anys.

En aquest lloc podem veure jocs, activitats preparades per imprimir, com ara invitacions d'aniversaris, postals, màscares de carnaval ... amb ilustracions originals i adients per realitzar a l'escola. Però no només per fer a l'escola, també n'hi han activitats per entretindre als petits durant els viatges (pares i mares, al tant amb això!!), receptes fàcils de cuina per elaborar amb els més petits, manualitats adreçades a diferents festes... Una web molt completa i maqueta per seguir.

Aquesta entrada la fem principalment per mostrar-vos algunes opcions que ens donen per fer les targetes d'aniversari amb els nens i nenes. 


Aquesta pàgina està feta en francès, però s'entèn molt fàcilment, ja ho veureu (i tenim el traductor automàtic, gran invent).

Esperem que us agradi tant com a nosaltres i que la trobeu útil i divertida.
ERAM SAM SAM


Al setembre comencen de nou les classes. Per arribar a aquest moment amb alegria i bon humor us proposem altra cançó per l'escola. Aquí teniu la fitxa amb la lletra, tot i que no coincideix amb la del vídeo (canvien culi, culi per guli guli i arabi per arabit).


...i el vídeo amb la música. Gaudiu força!!!

8 ago. 2010

Reciclant a l'escola

RECICLANDO EN LA ESCUELA

Si us heu adonat, un parell de manualitats que ens han cridat l'atenció a l'anterior entrada provenien de la mateixa autora. Hem visitat el seu blog i ens sembla genial la proposta d'activitats que fa a partir del reciclatge. També pensem que a vegades no cal gastar gaires dinerets per fer treballs a l'escola, que al nostre voltant tenim moltes coses que es poden reutilitzar i que hem de pensar en preservar els recursos que tenim, que són limitats. Per aquesta raó us portem l'enllaç cap a Reciclando en La Escuela, de Marta. 

Ens sembla que val la pena fer-hi una ullada de tant en tant, ja que aporta moltes idees creatives i fàcils de realitzar amb els infants. I com a mostra aquí teniu una idea que proposa la Marta; és un joc per aprendre els nombres fet amb tapons de plàstic i la seva rosca, fusta, pegament i cartolina de color plastificada amb els nombres escrits.


Des d'aquest moment afegirem el seu enllaç als nostres blogs especials.

MANUALITATS INFANTILS

Aquesta és una pàgina web que ens sembla molt interessant tenir a l'abast per les nostres manualitats a l'escola. Un dels punts que destacaríem és que distribueix les manualitats per edats: de 3 a 6 anys, de 6 a 9 anys i de 9 a 13 anys, així que abarcaria tota l'Educació Infantil i Primària. També ens porten cap a l'autor o autora de cada manualitat i d'aquesta manera podem descobrir altres blogs adreçats a famílies i educadors. 

per fer un tastet i com a petita mostra portem al blog tres d'aquestes manualitats que pensem que són fàcils de fer, creatives i divertides. també perquè estan fetes a partir de material reciclable.

Portallapis

Autora : Pilar García , C.P. Campo Arañuelo (Cáceres )

Material necesari: 1 tub de papeR higiènic, 2 caixestes de llumins, 1 tub de paper de cuina, cartró, pintura , pincell , pegament.


ELABORACIÓ: Retallar la base de cartró on aniràn enganxats la resta de peces. Pintar de colors cada element, els tubs, les caixes de llumins i la base. també es poden decorar amb enganxines o dibuixar nombres o lletres com en la foto. Quan tot estigui sec s'enganxen tots els tubs i les caixetes. Per donar-li un acabat més maquet i lluent es pot aplicar una mica de cola d'embarnissar.


TRES EN RATLLA
Autora : Marta de Reciclando en la Escuela


Material necesari: 6 tapons de plàstic de diferent color (3 del mateix color els altres 3 d'altre color) , base de cartró o safata plana de plàstic i 9 rosques de les mapolles a les que pertanyen els tapons.

ELABORACIÓ: enganxar les rosques de les ampolles a la base, tal com es veu a la fotografia. ja poden jugar, tot enroscant i desenroscant per torns, els tapons. A més a més de desenvolupar el pensament lògic, també es treballa el respecte per les normes de joc i la psicomotricitat fina.CÀMERA DE FOTOS
Autora : Marta de Reciclando en La Escuela

Material necesario: Caixetes de conserves (d'espàrrecs, de tonyina, de pebrots...) tapons de gel de dutxa, tapons de rosca, tapes de retoladors, anelles de llaunes de refrescs, paper de diari, pegament, corda o llana.

ELABORACIÓ: Fer foradets per introduir tots els taps i l'anella des de dins de la caixeta i desprès omplir-la amb el paper de diari. Enganxar una tapa de gel de dutxa de manera que faci d'objectiu de la càmera i es pugui obrir i tancar. Finalment, es pot afegir un cordó o llana per portar-la penjant.