SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

23 mar. 2014

El Peix Irisat

EL PEIX IRISAT

Un conte ben maquet, que treballa el valor de compartir i el de l'amistat per sobre dels bens materials és el de "El peix irisat". 
 
Aquest conte els hem explicat als petits de P3 i els ha agradat molt. 

També el podeu trobar en slideshare. Aquí teniu dos que trobo adients. Un amb el conte i l'altre inclou panels de comunicació per si tenim algun alumne que els faci servir.Tot seguit hem fet activitats relacionades. Mireu! Mireu!

Primer de tot, amb pintura de dits i les manetes, hem realitzat un gran mural que representa l'oceà on viu el peix irisat i els seus amics. Què divertit!!

A continuació, cada nen i nena ha pintat el seu peix amb ceres toves (del color de la seva taula) i l'han envernissat. El peix irisat ha repartit una escata brillant a cadascú i així tots estaran contents i seran tant amics. 

Aquest peix irisat l'ha fet la senyoreta Sònia i a tots els nens i nenes els ha agradat molt. També els ha fet feliços que fos generós/a amb les seves escates brillants.
Mireu què maquets han quedat!!  
De seguida han marxat a l'oceà a nedar tots junts.
Un altre dia vam estampar cercles, que representen totes aquelles bombolles que fan els peixos per respirar a dins de l'aigua. Cada peix va anar a nedar cap a les seves bombolles. Què divertit!


Aquí teniu altres activitats que es poden fer, tot i que alguna, com pot ser la de pintar per codi de colors, seria més adequada per P5:

- Resseguir la paraula PEIX amb llapis i pintar el dibuix. Es pot canviar per confegir la paraula PEIX o, si volem afegir dificultat, donar-lis les paraules i demanar que confegeixen la frase del títol del conte (aquesta última activitat és més adient per a P4 i/o P5).
- Comptem animals marins. Quants n'hi ha?


- Pintem segons el codi de colors.

- Dibuix lliure del conte El Peix Irisat: 

 

I vet aquí un gat i vet aquí un gos, aquest conte... ja s'ha fos!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada