SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

30 nov. 2014

LA NOSTRA TARDOR

LA TARDOR A L'ESCOLA

Uns quants dies més, el 22 de desembre, i s'acaba la tardor. A l'escola hem realitzat les produccions plàstiques que a continuació veureu. Estan inspirades per entrades que han publicat alguns blogs que segueixo, fet que agraeixo molt especialment, ja que estic una mica desinspirada jo mateixa i és espectacular el que aneu fent i compartint.

Estampació de fulles


Hem estampat fulles diferents que els propis nens ens han portat (tot un éxit, s'ha de dir, podriem haver omplert un estadi - exagero, exagero...;). En aquesta ocasió hem valorat que es fes amb els colors que vulguessin els infants, sense diferenciar si són o no de la tardor. Per estampar trobo que es fa millor quan les fulles són encara verds, perquè es mantenen millor al paper i no es trenquen, i preferiblement, realitzar la estampació per la part de la nerviació de les fulles, ja que el resultat és més vistos.
Paisatge al capvespre

Aquesta inspiració ens ha arribat de Plastiquem, com en altres ocasions, les propostes que compartiu són inspiradores. La consigna era pintar franges de colors amb el pinzell. Quan van estar acabades les vam penjar i deixar assecar a l'estenedor de l'aula. En un altra sessió, amb un bocí de cartolina negra, vam retallar i enganxar el tronc i les branques d'un arbre (o de dos i tres arbres, tal com han volgut els infants).
Cauen les fulles
I les fulles?No podien faltar! Les decorem...de dos maneres. Les primeres, imprimides en A3, proporcionant diferents models, per que cada nen i nena esculli la que més li agrada. Les fulles en si estan pintades amb cera (sense embarnissar). El contorn de la làmina, tot inspirats en Nosaltres també som artistes (ens va agradar moltíssim la proposta), l'hem pintat amb betún (el de les sabates en aquesta ocasió, li diem pintura alternativa i els infants han quedat sorpresos i els ha agradat no sabeu com). El contorn de les fulles i de les nerviacions s'han resseguit amb un pinzell i pintura blanca.La segona manera de decorar fulles, com que havien tantes, va ser pintant les fulles seques que teniem per la classe amb el sobrant de la pintura blanca (no totes, és clar). Aquesta inspiració l'ha aportat el blog Petits grans artistes, que sempre fan coses increibles.
En un altre moment, vaig repartir una lletra - dibuixada en paper de revista - a cada nen i nena, i les van retallar (alguns van retallar dos i tres lletres, ja sabeu... els diferents ritmes, la motivació...). Amb aquestes lletres vam confegir un petit poema de Salvador Espriu al suro del passadís, tot acompanyat de les fulles. El resultat, senzill i maquet, aquí el teniu:


24 nov. 2014

AMB ELS DITS D'UNA MA

He trobat aquesta proposta al blog Companheros da Educaçao, del llibre Desenhando com os dedos (desconec si la podem trobar en altre idioma) i m'ha semblat tan bonica i creativa que la vull compartir amb vosaltres, 

És impresionant la quantitat de dibuixets que podem fer amb les petjades dels dits!!
Us deixo una petita mostra.